• FRI FRAKT INOM SVERIGE
SNABBA LEVERANSER

OM OSS

Hos oss hittar du handgjorda smycken av Leena Jokela och Våge Bodin.

 Vi kallar oss Fabrik 13, eftersom vår första gemensamma verkstad låg på Fabriksgatan 13 i Enköping. När vi flyttade till Alva på Gotland sommaren 2015, fick namnet följa med. Där drev vi vår verkstad och sommarbutik fram till 2023. Det blev 8 underbara år på Gotland med många minnesvärda besök från både kunder och vänner.

I augusti 2023 återvände vi till Enköping. Idag vi har en verkstad, men ingen fysisk butik. Om du vill besöka oss, så är du alltid välkommen.

Leena Jokela
Jag har alltid tyckt om att arbeta med händerna, vare sig det är att baka, sticka, snickra eller sy. Kreativiteten är en självklarhet i mitt liv. Jag är utbildad fotograf och arbetar med fotografiska projekt, det har jag gjort i drygt 30 år. 2009 provade jag på silversmide för första gången och kände på en gång att det var något som passade mig. Jag har gått några intensivkurser i silversmide, men är i övrigt självlärd.
Idag arbetar jag både med fotografiska projekt och silversmide.

www.leenasilversmycken.se
www.leenajokela.com

Våge Bodin
I början av 1990-talet gick jag flera kurser i silversmide. Jag fick prova att arbeta i titan och då fastnade jag för den spännande metallen. Sedan dess har det blivit nästan uteslutande titan. Den är hård, lätt, allergifri och går att oxidera olika färger, för mig blir det oftast blått. Jag har utvecklat egna tekniker att kallsmida titan till de former jag vill ha, det blir både smycken och större objekt. Min inspiration hämtar jag från naturen och ibland med historiska inslag.

www.vagebodin.se